V THINK TANK retail management – 30 de novembre de 2016

30 Nov 2016

V THINK TANK retail management,  30  de novembre de 2016.

Celebrat al Reial Cercle Artistic

Carrer dels Arcs, 5   Barcelona

 

 

PONÈNCIA: “El nou canal omnicanal, reptes per al retail

 

PONENT EXPERT: Xavier Rivera

Es Graduat Superior en comerç internacional per la UPF. Expert en com les empreses poden utilitzar les noves tecnologies i internet com a canal de promoció global, i en processos d’internacionalització d’empreses. És director d’i-Marketing Consulting i co-fundador de Hood Bikes S.L. Es professor del Grau en Comerç i Distribució que imparteix ESCODI.

Amb la irrupció dels smartphones, el client cerca, compara, compra, recomana online i offline al mateix temps,  en un viatge frenètic, per un entorn multidispositiu, multipantalla o amb milers d’impactes publicitaris “out of home”.

Cóm podem carpar-lo i fidelitzar-lo? Què necessita i què vol aquest nou client? Les estratègies i el marketing online fins ara anaven separades del marketing tradicional, ja és hora de fer estratègies conjuntes?

 

Moderador:  Joaquim Deulofeu

Soci-director de Qualitat Serveis Empresarials, S.L., expert en retail.

Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, per la UB.

Professor a la UPC, ESCODI-UB, UPC-School of Professional & Executiuve Development  i UAO-CEU.

 

Dirigit a:  Empresaris, directius i experts del sector del retail.

 

Resum del V THINK TANK RETAIL MANAGEMENT,  celebrat el 30 de novembre de 2016.

Ponència:  “El nou canal omnicanal, reptes per al retail”

En aquesta quinta edició del Think Tank retail management s’ha posat en debat l’OMNICANALITAT EN EL RETAIL per part de Xavier Rivera, director de i-Marketing Consulting i professor d’ESCODI-UB, Escola Superior de Comerç i Distribució.

El Think Tank retail management està format per empresaris i experts del sector del retail que a partir de la ponència que exposa l’expert, obre un debat per tots els participants, tots ells empresaris del sector.  L’esdeveniment ha estat organitzat per Qualitat Serveis Empresarials, S.L. consultora especialitzada en retail management i moderat per Joaquim Deulofeu CEO de la mateixa.

 

En aquesta ocasió el debat s’ha centrat en presentar l’omnicanalitat en el sector del retail. El ponent Xavier Rivera va obrir l’esdeveniment, definint el concepte de multicanalitat com estratègia per vendre a través de diferents canals, ja sigui a la pròpia botiga física, o a través de la web, però que en realitat es prenen accions i estratègies diferents per a cada canal. També existeix el Cross-channel, que permet a l’usuari canviar de canal en el procés de compra, com per exemple comprar online i recollir a la botiga.  A partir d’aquesta introducció, el ponent va aprofundir sobre el concepte de l’Omnicanalitat.

A diferencia dels altres conceptes que estan més centrats en els processos de compra, l’Omnicanalitat es refereix a oferir al client qualsevol dels canals possibles, per a la comunicació, compra, experiència de producte i fidelització. La clau aquí és observar com el nostre client ja és omnicanal, cercant informació de productes online, anant a la botiga, dins la botiga ampliant la seva informació o consultant el mòbil i comparant preus, etc. A part, el ponent va afirmar que el nostre client és multi dispositiu, és a dir, que per realitzar la compra pot utilitzar tant el pc, com la tablet, el mòbil i en breu els famosos Wearables, i tot sense horaris.

Com a conseqüència, el sector s’ha d’adaptar a les necessitats del seu client i oferir-li la possibilitat de contactar amb la botiga per via de xarxes socials, a través de whatsapp, per email, comprant online, en el propi establiment comercial, i a més oferir-li dins la botiga una experiència de compra única on el client pugui ampliar informació mitjançant NFC, QR, Beacons, etc. Es tracta d’oferir al client totes les eines possibles per relacionar-lo amb el negoci.

Una de les dades claus és que a España al 2015 dins un estudi de comerç electrònic del Interactive Advertising Bureau-IAB, s’aprecia com el 21% de les compres offline es veuen afectades per internet amb l’efecte ROPO (researh online, purchase offline ) i això és una tendència que anirà a més.

Dins del debat obert en el Think Tank es va observar que segurament hi ha empreses que degut a la naturalesa del seu producte i el seu preu/marge, pot tenir poc sentit arribar a fer accions d’aquet tipus, ara mateix, ja que no es percep un ROI a curt termini.

També es va destacar que el retail està en una situació d’avantatge ja que a tot aquell client que visita la botiga física, se li pot presentar la web de l’empresa per a futures compres i així fidelitzar-lo en vendes online, aquest és un cas més d’omnicanalitat.

Tots els assistents varen estar d’acord que en la venda online, la clau està en el packaging, el termini d’enviament i la fidelització del client.

Event Participants