III THINK TANK retail management – 5 de juny de 2015

05 Jun 2015

III Think Tank retail management – 5 de Juny de 2015

Hotel Sant Bernat – Montseny

Organitza: Qualitat Serveis Empresarials, S.L.

El 5 de juny de 2015 s’ha celebrat amb èxit el III Think Tank Retail Management.

 

Ponència: “Fidelització: creixer a partir dels nostres clients”

Ponent:  Borja Sanfeliu

CEO de Loyal Guru.

Enginyer Industrial i Màster per IESE.

Experiència en Consultoria Comercial d’Estrategia en IBEX35 (Europraxis) i en reestructuració de pimes.

Expert en eines IT Comercials.

 

 

Moderador: Joaquim Deulofeu

Soci-director de Qualitat Serveis Empresarials, expert en retail  Quality.

Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, per la UB.

Professor a la UPC, Escodi-UB, UAO-CEU i Tech Talent Center-UPC

 

Dirigit a: Empresaris, directius i experts del sector del retail.

 

Programa de la ponència:

  • Definició empresarial de Fidelitzar
  • Com orientar les vendes des de un punto de vista de fidelització
  • Maduresa IT d’una empresa
  • Tendències USA
  • Eines que trobarem en el mercat i preus estimatius
  • Casos pràctics reals

 

Any rere any seguim enriquint-nos en coneixements del sector del retail. En anteriors edicions es varen analitzar aspectes relacionats amb els KPI dels punts de venda i la gestió de les persones. En aquesta última edició, la fidelització.

A pesar de la crisis, aquest sector ha seguit evolucionant i les empreses que han pres part en el III Think Tank han experimentat un creixement professional en punts de venda, facturació i personal, el que demostra bona gestió i capacitat de lideratge per part dels seus directius. Les 8 empreses que han assistit en aquesta ocasió son:  Casas Sabaters, Carns Torrent, DCM argentona, Grup Binelde, Grup Vidal, Mas Gourmet, Punt Fresc i Señor.  En total facturen 164 milions, tenen 200 punts de venda y donen treball a més de 1.200 persones.

En aquesta ocasió i per tercer any consecutiu, gaudint d’un enclavament rural ideal per l’esdeveniment, el III Think Tank Retail Management ha debatut sobre la fidelització de clients, partint de la ponència de l’expert Borja Sanfeliu (CEO de Loyal Guru) i amb la moderació de Joaquim Deulofeu (CEO de Qualitat Serveis Empresarials). Borja Sanfeliu ha exposat els diversos camins i programes de fidelització, parlant de la integració de les plataformes de fidelització, tradicionals i automatitzades, posant exemples concrets dels avenços IT dels que disposa el mercat actual com els Beacons, amb els que es pot personalitzar la oferta, i detectar el circuit que recorre el client para així optimitzar els lineals. També ha fet referencia en la important relació client-empresa, basada en la comprensió del client, imprescindible per aconseguir l’èxit.

Acabada aquesta breu però concisa introducció a la fidelització de clients s’ha fet una petita pausa per el dinar, on s’han intercanviat reflexions y parers.

Finalment, s’ha donat pas al debat fent un recorregut per totes les empreses presents i la  situació actual. Els assistents han debatut sobre les possibilitats d’implantar programes de fidelització en la seva empresa, de les diferents eines de fidelització ja assentades en els seus negocis i dels seus resultats. S’ha coincidit en la importància de la implantació i desenvolupament de programes de fidelització, però no en les prioritats. Part dels assistents han prioritzat el creixement en punts de venda i/o en facturació, la inversió en noves tecnologies i la gestió de l’estoc. Opinions dispars que han enriquit el debat concloent la jornada amb una infinitat de sinergies i noves idees.

El moderador Joaquim Deulofeu ha destacat les següents conclusions:

–    La fidelització es clau per el creixement de les empreses de retail.

–    Cal donar més valor al client, empatitzant amb ell i reduint-li les incomoditats i inseguretats.

–    Per la fidelització és prioritari incrementar el valor percebut per el personal. Per això cal augmentar el valor de les tasques i el projecte de l’empresa, i reduir els factors de desànim dels treballadors.

–    La tecnologia en aquests moments ens proporciona possibilitats suficients per abordar projectes de fidelització que proporcionen excel·lent informació sobre el client, a baix cost.

Per la nostra part, només ens queda donar les gràcies als assistents d’aquest III Think Tank Retail Management, a tots els que han format i formen part d’aquest esdeveniment.

Event Participants