Celebrat amb èxit el primer Think Tank Retail Management

14 Jun 2013

Per veure el vídeo cliqueu aquí

El 1r THINK TANK RETAIL MANAGEMENT celebrat a l’Hotel HUSA Sant Bernat de Montseny, s’ha realitzat en un ambient relaxat i immillorable, organitzat per Qualitat Serveis Empresarials, S.L. i moderat pel soci director de la mateixa, Joaquim Deulofeu.  Els participants: Xavier Vidal de Grup Vidal, Amadeu Barbany de Barbany,  German Cid de Gerplex-Casa Viva,  Antoni Guardia de DCM Argentona-Biba-Slang,  Jordi Mas de Mas Gourmets-Crearmas,  Joan Tolrà de Pell Tolrà,  Ramón Roset de HD Covalco/Coaliment Compra saludable,   Jordi Franquesa de Cooperativa Plana de Vic  i  Agustí Tena de Forns de pa Silema BCN.  Empreses que entre totes elles reuneixen mes de  700 botigues pròpies, facturen 300 milions d’euros i donen treball a 1490 persones.

A l ‘inici, l’expert col·laborador de Qualitat Serveis Empresarials,S.L. Fran Arteaga va presentar la seva ponència sobre “Els principals KPI estratègics del Retail i la seva implementació”, destacant que cal generar la màxima transparència en la informació del que succeeix dins del punt de venda. El personal de vendes ha de saber en tot moment l’evolució dels diversos aspectes que afecten a la venda, el tiquet mig, clients referents, clients nous, rendibilitat, tràfic, conversió, preu de venda mig, etc…, generant una major motivació i  en conseqüència un augment de les vendes.

En el debat  es varen analitzar aspectes conjunturals que afecten al Retail, destacant el següent:

  • Donada l’actual situació de reducció del consum interior, s’entreveu l’oportunitat  d’exportar models de negoci propis, obrint punts de venda fora d’Espanya.
  • Hi va haver consens en que des de l’últim increment de l’ IVA, s’ha reduït la facturació, a pesar de no haver repercutit aquest augment en el PVP, constatant que existeix un efecte més  psicològic que econòmic.
  • També hi va haver consens en que el nombre d’unitats venudes no ha sofert decrement, però sí  la facturació, el que constata que hi ha una pressió important del consumidor cap al preu.
  • Pel que fa a  l’accés al crèdit, s’aprecia una millora, encara que el tipus d’interès és massa alt.

Les solucions i actuacions a les que es considera cal donar prioritat, tothom va estar d’acord en que les persones de l’organització són el principal mitjà per afegir valor al client, el que fa crucial aconseguir el seu compromís. Per això cal  aplicar un bon lideratge, treballar la motivació intrínseca, el treball en equip, donar major transparència a la informació en el punt de venda,  i major i millor reconeixement, posant en valor els aspectes positius que s’aporten.

Un altre aspecte que es considera important és la utilització dels indicadors, impuls del punt de venda per aconseguir millors resultats, i invertir en el Costumer Experience, creant espais concrets perquè el client visqui experiències i l’empresa apliqui un major compromís social i amb l’entorn. Es constata que aquest aspecte està ajudant a la venda.

Al finalitzar es varen concretar dues  properes actuacions,  un nou encontre a organitzar en breu per debatre sobre cóm millorar el compromís de les persones de l’organització i la generació d’un networking i coworking permanents entre els participants d’aquest primer Think Tank Retail Management.

Event Participants